Connect with us

Kosovo

Kosovska poslovna alijansa zalaže se za povlačenje sredstava iz Trusta

Objavljeno

-

Generalna direktorka Kosovske poslovne alijanse Ljumnije Ajdini, u izjavi za Ekonomiju onlajn istakla je da se zalaže za povlačenje sredstava iz Trusta jer se, prema njenim riječima, svi zaposleni, kako u privatnom tako i u javnom sektoru, suočavaju sa enormnim povećanjem cijena.

Prema njenim riječima, ta sredstva bila bi pomoć građanima, dodajući da bi se povećala kupovna moć, što bi omogućilo rast potrošnje na nacionalnom nivou.

“S obzirom da smo to tražili kao građani, ali i kao potrošači, zalažemo se za privlačenje sredstava iz Trusta. Mi smo za povlačenje sredstava iz Trusta, 10% ili 20%, mislim da je 30% mnogo, ali postoje modaliteti. To je dobra prilika jer će tada taj novac biti u opticaju što će dovesti do veće kupovne moći, ovo bi smanjilo krizu sa kojom se svakodnevno suočavamo”, rekla je Ajdini.

Demokratska partija Kosova (PDK), kao najveća opoziciona partija, predložila je povlačenje do 30% penzione štednje, dok je vladajuća partija Pokret samoopredjeljenje protiv takvog predloga.

(RTK2)