Connect with us

Kosovo

Kosovo zvanično zemlja kandidat za organizaciju Mediteranskih igara “Priština 2030”

Objavljeno

-

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti i zamjenica ministra kulture, omladine i sporta, Daulina Osmani, sastali su se sa predsjednikom Olimpijskog komiteta Kosova, Ismetom Krasniqijem, kako bi razgovarali o izražavanju interesa Kosova za organizaciju Mediteranskih igara 2030.

Nakon sastanka, premijer Kurti je u izjavi za medije rekao da je posebno zadovoljstvo podeliti sjajnu vijest da je Kosovo zvanično zemlja kandidat za organizaciju Mediteranskih igara „Priština 2030“.

Organizacija Mediteranskih igara 2030. na Kosovu će označiti historijski trenutak u razvoju lokalnog sporta, s obzirom da su jedine Mediteranske igre organizovane u regionu Balkana bile one 1979. godine u Splitu, Hrvatska.

Igre 2030. obilježavaju 21. izdanje ovog multisportskog događaja koji je okuplja sportiste i građane 26 zemalja na tri kontinenta koji su zahvaćeni vodama Mediterana.

Premijer je naglasio da uprkos činjenici da je Kosovo okruženo kopnom i planinama, za sve sportove koji zahtevaju izlaz na more, dogovorili smo se sa Albanijom da se organizuju na albanskoj obali.