Connect with us

Kosovo

Kosovo i Crna Gora potpisali memorandum o saradnji u oblasti odbrane

Objavljeno

-

Ministar Odbrane Armend Mehaj ugostio je svog kolegu iz Crne Gore Ministra Raška Konjevića, sa kojim je potpisao memorandum o saradnji na nivou dva ministarstva odbrane.

Ovom prilikom, Ministar Mehaj je istakao da se potpisivanjem ovog memoranduma o saradnji dokazuje kontinuitet saradnje između dvije zemlje, na drugim nivoima, zajedničkim aktivnostima i obavezama.

“Ovim sporazumom biće proširen obim saradnje u oblasti odbrane, što će imati višestruki uticaj na dobrobit bezbjednosti, stabilnosti i demokratije između naše dvije zemlje kao i našeg regiona uopšte”, kazao je Mehaj.

Kako se navodi, Mehaj je istakao da će kontinuirano produbljivanje ove saradnje omogućiti lako upravljanje i efikasno suočavanje sa pretnjama, rizicima i izazovima u regionalnom, kontinentalnom i globalnom bezbjednosnom okruženju.

“Crna Gora, kao naša prijateljska zemlja, cijeneći posvećenost Republike Kosovo, Ministarstva Odbrane i KBS-a u podršci NATO misijama, pružiće i podršku u procesu realizacije našeg cilja članstva u Programu Partnerstvo za mir, kao pravi put ka našem članstvu u NATO”, naglasio je dalje Ministar Mehaj na konferenciji za medije.

Dok je, kako se navodi, Ministar Odbrane Crne Gore Raško Konjević rekao da se ovim memorandumom otvaraju putevi za još bolju saradnju, ističući da će Crna Gora podržati Kosovo u ostvarivanju njegovih težnji ka evro-atlantskim integracijama.

Ističe se da će se saradnja između Kosova i Crne Gore protezati od razmene stručnih iskustava osoblja, akademskih i specijalističkih centara do angažovanja na međusobnoj podršci operativnim kapacitetima, u slučaju vanrednih situacija.

(RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply