Connect with us

Kosovo

Kosnet: Kosovo nije zainteresovano za razmjenu teritorija sa Srbijom

Objavljeno

-

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet izjavio je da ni demokrate, ni republikanci neće vršiti pritisak na Kosovo da zaključi konačni sporazum sa Beogradom, koji narod ne može da prihvati, kao što je bio slučaj sa idejom o razmjeni teritorija, prenosi Ljajmi.

Kosnet navodi da je ideja o razmjeni teritorija propala još na početku, jer u Prištini to nisu želeli.

„Ne želim da trošim puno vremena sada razmišljajući i razgovarajući o prošlosti. Ali jedna stvar je važna i mislim da je ostala nepromenjena tokom američkih administracija, na čelu sa demokratama ili republikancima. SAD neće primoravati narod Kosova da prihvati sporazum, koji nije spreman i ne želi da ga prihvati”, kazao je.

Američki ambasador na Kosovu ponovio je da je ideja o razmjeni teritorija odmah propala zbog neslaganja Prištine.

“Što se tiče razmjene teritorija, shvatam zašto je postojao toliki otpor. Već nekoliko godina, stalno smo govorili da na Kosovu ne postoji želja za razmjenom teritorije. Zato je sve odmah i propalo. To se dogodilo zato što je neko iz prethodne administracije rekao, da ukoliko narod Kosova i Srbije postignu sveobuhvatan sporazum, koji uključuje elemente promene granice ili regulisanja granica, onda se tome SAD ne bi protivile. Ovaj stav izgledao je kao da se žuri sa razmenom teritorija. Ponavljam već neko vrijeme, narod Kosova nije zainteresovan za razmjenu teritorije, tako da mislim da ovakvo rešenje neće proći“, rekao je Kosnet.

(Lajmi, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply