Connect with us

Kosovo

DPK obustavila sve političke aktivnosti zbog pogibije dvojice funkcionera

Objavljeno

-

Demokratska partija Kosova će, zbog tragično nastradalih funkcionera stranke, danas obustaviti sve političke aktivnosti, prenosi Gazeta ekspres.

“Iznenadna i tragična smrt dvojice zvaničnika, Astrita Ademaja i Bljeranda Kadrijaja, duboko nas je šokirala. U znak poštovanja prema njima, Demokratska partija Kosova odlučila je da danas obustavi sve svoje političke aktivnosti širom zemlje”, kažu iz DPK.

Kako pišu mediji, dva zvaničnika DPK, čiji je osnivač Hašim Tači, stradala su u međusobnom obračunu, a povod je navodno nesuglasica oko lokalnih izbora i pozicija na izbornoj listi.

Poginuli Ademaj je prije mjesec dana imenovan za kandidata Demokratske partije Kosova za gradonačelnika Peći.

“Večeras smo u Peći, u gradu olimpijskih šampiona koji su učinili ponosnim ne samo Kosovo, već i sve Albance širom sveta, predstavili kandidata DPK za gradonačelnika Astrit Ademaj. Odlučili smo da na oktobarskim izborima posebnu pažnju posvetimo Peći, što i zaslužuje, i uz podršku građana ove opštine da krenemo u realizaciju projekata za pretvaranje Peći u grad ekonomskog, turističkog, kulturnog razvoja”, napisao je Memlji Krasnići na dan ozvaničenja Ademajeve kandidature, piše Reporteri, prenosi B92.

Astrit Ademaj, bio je generalni sekretar Univerziteta u Peći “Hadži Zeka”, dok je bio kandidat za doktorat Univerziteta u Sarajevu iz oblasti Bezbjednosnih nauka.

Samo dva sata prije tragedije Astrit Ademaj objavio je video zapis na svojoj zvaničnoj Facebook stranici. U tom videu, Ademaj je agitovao na stanovnike Peći da mu poklone poverenju na narednim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar ove godine.

(Gazeta express, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply