Connect with us

Kosovo

Konjufca u Tirani: ZSO ne sme da bude formirana, treba nam koordinacija s Albanijom

Objavljeno

-

Predsjednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca boravi u posjeti Albaniji, gdje je sa kolegom Gramozom Ručijem razgovarao i o dijalogu Kosova i Srbije, prenosi Reporteri.

“Pozabavili smo se izazovima koji čekaju našu zemlju. Suočićemo se sa teškim dijalogom sa Srbijom, pošto su ga međunarodni faktori definisali kao završnu fazu, koja bi trebalo da dovede do zaključenja konačnog sporazuma. Potrebna nam je duboka i bliska koordinacija sa Albanijom, da takav sporazum ne bi oštetio Kosovo. Za Kosovo bi bio gubitak da se stvori bilo kakav srpski teritorijalni entitet unutar Kosova koji bi bio pod kontrolom Beograda. Ovo je naša zajednička bitka. Mi imamo zajedničke interese, jer smo jedan narod. Mislim da bi trebalo da imamo i takvu politiku“, rekao je Konjufca.

On je podvukao da Zajednica srpskih opština ne sme nikako da se formira i da bi oko završnog sporazuma sa Srbijom trebala dublja koordinacija između Kosova i Albanije.

Konjufca je naglasio da se Kosovo suočava i sa pravosudnim sistemom Specijalnog suda, gdje se bivši lideri OVK terete za ratne zločine.

“Čak i po ovom pitanju moramo koordinirati svoje akcije sa Albanijom kako bismo sa manje štete prevazišli taj izazov. Naš rat nije bio samo za Kosovo već i za celu albansku naciju“, rekao je Konjufca.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply