Connect with us

Kosovo

Konjufca: Ne pristajemo na udruženja koja narušavaju ustavni poredak Kosova

Published

on

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca rekao je da se ne može formirati nijedno udruženje ili bilo koji drugi mehanizam koji narušava suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i ustavni poredak Republike Kosovo.

„Danas, u okviru moje zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama, u pratnji ambasadora Republike Kosovo u Vašingtonu, Ilira Dugolija i šefa kabineta, Ilira Kërčelija, susreo sam se sa zamjenikom pomoćnika sekretara Sjedinjenih Američkih Država, kao i specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan, Gabrielom Escobarom. Na sastanku sa Escobarom razgovarali smo o aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji i regionu, procesu dijaloga i Ohridskom sporazumu, kao i narednim koracima za punu normalizaciju odnosa između Republike Kosovo i Srbije“ , napisao je Konjufca na Fejsbuku.

On je obavestio da su ponovili stav države Kosovo, ali i garanciju Stejt departmenta da se ne može formirati udruženje ili bilo koji drugi mehanizam kojim se krši suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i ustavni poredak Republike Kosova.

“Djelili smo iste stavove da nastavimo zajednički rad na zajedničkoj agendi članstva Kosova u evroatlantskim strukturama i međunarodnim organizacijama, kao i na unapređenju bilateralnih odnosa između Republike Kosovo i Sjedinjenih Američkih Država”, rekao je on.

(RTKLive, AB, RTClive)