Connect with us

Kosovo

Konjufca: Ne pristajemo na udruženja koja narušavaju ustavni poredak Kosova

Objavljeno

-

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca rekao je da se ne može formirati nijedno udruženje ili bilo koji drugi mehanizam koji narušava suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i ustavni poredak Republike Kosovo.

„Danas, u okviru moje zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama, u pratnji ambasadora Republike Kosovo u Vašingtonu, Ilira Dugolija i šefa kabineta, Ilira Kërčelija, susreo sam se sa zamjenikom pomoćnika sekretara Sjedinjenih Američkih Država, kao i specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan, Gabrielom Escobarom. Na sastanku sa Escobarom razgovarali smo o aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji i regionu, procesu dijaloga i Ohridskom sporazumu, kao i narednim koracima za punu normalizaciju odnosa između Republike Kosovo i Srbije“ , napisao je Konjufca na Fejsbuku.

On je obavestio da su ponovili stav države Kosovo, ali i garanciju Stejt departmenta da se ne može formirati udruženje ili bilo koji drugi mehanizam kojim se krši suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i ustavni poredak Republike Kosova.

“Djelili smo iste stavove da nastavimo zajednički rad na zajedničkoj agendi članstva Kosova u evroatlantskim strukturama i međunarodnim organizacijama, kao i na unapređenju bilateralnih odnosa između Republike Kosovo i Sjedinjenih Američkih Država”, rekao je on.

(RTKLive, AB, RTClive)