Connect with us

Kosovo

Konjufca: Da se ja pitam odgodio bih lokalne izbore

Objavljeno

-

Predsjednik Skupštine, Glauk Konjufca, ocijenio je da bi, na osnovu pandemijske situacije koja vlada na Kosovu, trebalo odgoditi lokalne izbore koji bi trebali biti održani 17. oktobra.

Konjufca, je u emisiju “dPt te Fidani”, rekao da, iako predsjednica Vjosa Osmani donosi odluku o izborima u skladu s odlukama NIZJZK, njegovo je lično mišljenje da se izbori trebaju odgoditi.

“Nije na meni (odlaganje izbora), ali ako kažem svoje lično mišljenje, mislim da bi izbore trebalo odgoditi”, rekao je on.

“Što se tiče odgađanja izbora, mislim da je to nadležnost Predsjedništva. Ali koliko ja znam, predsjednica donosi odluku nakon preporuke NIZJK”, dodao je Konjufca.

Nadalje, šef Skupštine je spomenuo i kampanju od vrata do vrata, kao i pitanje kako tražiti glasove od kandidata za članove skupštine, što bi prema njegovim riječima moglo izazvati vrhunac pandemije.

“Garantujem da ako se izbori održe, čak i ako postoji kampanja, ma koliko kratka bila, u skraćenom obliku, mislim da su političke stranke odabrale način ulaska u porodice. Imamo članove skupštine koji mole za pojedinačne glasove, pretpostavljam da bismo sredinom novembra mogli doseći najveći broj. I dalje ćemo dostići vrhunac u najvećem broju slučajeva”, rekao je između ostalog.

(Reporteri)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply