Connect with us

Kosovo

Koje mjere ograničenja će se primjenjivati na dan izbora?

Objavljeno

-

Posmatrači lokalnih izbora na Kosovu 17. oktobra moraće da budu vakcinisani ili da imaju dokaze da su negativni na koronavirus ili da su preležali bolest. Centralna izborna komisija pozvala je političke stranke da sprovedu ovu mjeru, ali, ovo pravilo ne važi za birače, potvrdila je Centralna izborna komisija (CIK).

Građani će morati da nose zaštitne maske i održavati fizičku distancu.

Portparol CIK-a Valjmir Elezi rekao je da je ova institucija uputila pismo političkim strankama putem kojih ih je zamolila da pošalju na biračka mjesta samo članove koji su vakcinisani ili one koji imaju dokaze o testovima na Kovid-19.

Na sljedećim sastancima CIK-a, prema Eljeziju, biće doneta odluka putem koje će se imenovati odgovorna lica koja su dužna da od članova savjeta birača i posmatrača zatraže dokaze o vakcinaciji.

CIK zahtjeva od glasača da poštuju mjere poput nošenja maski, fizičke distamce od dva metra prilikom ulaska ili unutar biračkog mesta.

“Birači moraju nositi masku u svakom trenutku, osim kada ih mora identifikovati član vijeća biračkog mjesta”, rekao je Eljezi.

Kancelarija za informisanje Ministarstva zdravlja najavila je da će se na dan izbora sprovesti opšte i posebne mjere protiv koroanvirusa, prema Opštem vodiču.

Navodi se da bi građani trebalo voditi računa o nošenju zaštitne maske, održavati fizičku distancu i izbjegavati gužve koje su u suprotnosti sa mjerama.

(RTK)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply