Connect with us

Kosovo

Karoline Ziadeh iz Libana preuzima mjesto šefice UNMIK-a

Objavljeno

-

Karoline Ziadeh iz Libana zamjeniće Zahira Tanina kao nova specijalna predstavnica generalnog sekretara (SPGS) na Kosovu i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK), navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, SPGS Ziadeh nasleđuje Zahira Tanina kome je generalni sekretar zahvalan na njegovim predanim naporima za unapređenje mira i stabilnosti na Kosovu i u regionu, kao i na njegovom efikasnom vođenju misije.

Dodaje se da je od 2017. godine bila direktorica Odjeljenja za međunarodne organizacije, konferencije i pitanja kulture u Ministarstvu spoljnih poslova i iseljenika Libana. Ima blizu 30 godina iskustva u međunarodnoj diplomatiji uz veliko znanje o Ujedinjenim nacijama, budući da je vodila državne delegacije Libana u Ujedinjenim nacijama o ljudskim pravima, agendi o ženama, miru i bezbjednosti i migracijama.

Bivša zamjenica stalnog predstavnika Libana u Ujedinjenim nacijama u Njujorku (2006-2017), SPGS Ziadeh je službovala u ambasadama Libana u Ujedinjenom Kraljevstvu (2004-2006), u Belgiji i Evropskoj uniji (1994-1999), kao i pri stalnoj Misija Libana u Beču i ambasadama u Austriji, Hrvatskoj i Slovačkoj (1999-2002).

Karolina Zijadeh je diplomirala i magistrirala ekonomiju i političke nauke na Libanskom univerzitetu u Bejrutu i diplomirala je međunarodne odnose na Univerzitetu Libre de Bruxelles i Diplomatskoj akademiji u Beču. Tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.

“Radujem se angažovanju sa kosovskim vlastima i civilnim društvom, kao i sa našim međunarodnim partnerima na Kosovu i u regionu. Pod mojim rukovodstvom, UNMIK će nastaviti svoju posvećenost podržavanju institucija i ljudi na Kosovu u realizaciji mirnije i prosperitetnije budućnosti, a kroz unapređenje ljudskih prava, izgradnju povjerenja među zajednicama i osnaživanje nosilaca pozitivnih promjena, uključujući žene i mlade. UNMIK će ostati nepokolebljiv u svojoj podršci dijalogu koji vodi EU radi postizanja sveobuhvatnog sporazuma i dugoročnog mira i pomirenja”, rekla je Zijadeh.

(RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply