Connect with us

Humanost

Humanitarno udruženje “Opoja” doniralo 31 krevet i drugu opremu GCPM u Dragašu

Objavljeno

-

Humanitarno udruženje “Opoja” sa sjedištem u austrijskom gradu Wels, doniralo je izuzetno važnu i vrijednu opremu Glavnom centru porodične medicine “Adem Berisha”u Dragašu.

Razlog donošenja ove donacije, prema riječima predstavnika ovog udruženja, Endrita Halimi, je potreba ove zdravstvene ustanove da svojim sugrađanima pruži bolje usluge.

Donacija je obezbeđena u saradnji sa “Rumanienhilfe Gunskirchen”, a bilo je donatora i izvan Austrije, iz Njemačke, Švicarske i drugih država.

Direktor GCPM “Adem Berisha”, Ramadan Jashari, smatra da je ova donacija izuzetno važna za uspješnije funkcioniranje hitne službe u ovoj opštini, i stigla je u najprikladnijem trenutku uoči otvaranja Hitne službe.

Inače, ova donacija sadrži: 31 bolnički krevet, 6 medicinskih kreveta, 2 nosila, 16 pomoćnih stolova, 39 invalidskih kolica, 18 dušeka i bicikl.

Predstavnici udruženja “Opoja” kažu da će i ubuduće biti ovakvih inicijativa za pomoć mještanima u opštini Dragaš.

Za ovu vrijednu i značajnu donaciju zahvalili su mnogi zvaničnici opštine Dragaš, među kojima i Šerif Aga, potpredsjednik opštine Dragaš.

“Humanitarno udruženje “OPOJA” iz Welsa (Austrija), poslalo pomoć u tehničkoj opremi GCPM (Glavnom centru porodične medicine u Dragašu), iskreno se i od srca zahvaljujem u ime opštine Dragaš i u svoje lično ime”, napisao je Aga na facebooku.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply