Connect with us

Kosovo

Haradinaj: Pečat ABK imaju mnoga dobra djela na Kosovu

Objavljeno

-

Alijansa za budućnost Kosova obilježila je 21. godišnjicu svog osnivanja. Lider ove stranke Ramuš Haradinaj rekao je da ABK nosi pečat procesa posvećenosti državnosti.

Takođe je rekao da je nova politička generacija u ABK-u djelovala zajedno sa građanima i Kosovom u izazovima slobode do nezavisnosti zemlje i da i danas nastavlja da djeluje za Kosovo sa snažnom, sigurnom ekonomijom, članicom NATO-a, koju predvodi Amerika a takođe i članom UN.

U aktivnosti koju je ABK organizovala u parku Grmija, Haradinaj je rekao da je ABK ispunila sva data obećanja.

„Alijansa se razlikuje od ostalih partija, jer ne samo da likepo artikuliše interese Kosova već ih i ostvaruje. Pečat Alijanse sadrži mnoga dostignuća Kosova od slobode, osnovne infrastrukture, početka novog života na Kosovu, opštinske uprave, usluga za građane u svako doba i sa poštovanjem. Pečat Alijanse ima pečat stvaranja prvih ministarstava pravde i javnog poretka 2005. Takođe pečat Alijanse sadrži sve procese angažovanja Kosova do nezavisnosti, dok su u drugoj vladi pečat Alijanse imala sva djela koja su temelj naše države danas“.

„Odlučili smo sami, nismo vodili dijalog sa Srbijom, odlučili smo se za porez i reciprocitet, odlučili smo za svoj suverenitet štiteći ekonomiju Kosova. Odlučili smo se za Vojsku Kosova koja sa ustavnim mandatom štiti Kosovo na cijeloj svojoj teritoriji. Odlučili smo se za Trepču, odlučili smo se za energetsku nezavisnost. Pečat Alijanse nose djela koja su tada i danas svi cjenili: prva ostavka premijera zemlje, kao i druga ostavka, dostojanstveno suočena sa optužnicama pred Međunarodnim sudom i nevinost i čistoću rata OVK-a”.

“Mi ćemo nastaviti da djelujemo, da radimo, dok će drugi nastaviti da razgovaraju o našim poslovima. Pečat Alijanse je takođe Zakon o platama, koji se kao takav još uvijek čeka. Pečat Alijanse ima zakon o glavnom gradu, sprovođenje zakona o Obiliću. Pečat Alijanse ima povratak proizvodnje energije u KEK-u i mnogi druge poslovi u obrazovanju, zdravstvu, kulturi, ali, što je važno, pečat Alijanse uvek imaju građani zemlje koji uvek mogu da računaju na nas, kao u vrijeme odbijanja plana Ban Ki-moona u šest tačaka, kao i u teška vremena današnjice, suočavanja sa „non pejperima”, dodao je Haradinaj.

Na kraju se zahvalio mladim ljudima koji su bili dio ove aktivnosti na obilježavanju godišnjice osnivanja ABK-a.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply