Connect with us

Kosovo

Gervala dobila podršku Belgije za evropske integracije

Objavljeno

-

Tokom zvanične posjete Briselu, ministarku spoljnih poslova i dijaspore Doniku Gervala primila je danas ministarka spoljnih poslova, evropskih poslova i spoljne trgovine Belgije Hadja Lahbib.

Tokom sastanka, dve ministarke su razgovarala o nizu bilateralnih pitanja, uključujući saradnju u oblasti ekonomije, proces evroatlantskih integracija Kosova, kao i dešavanja u regionu Zapadnog Balkana.

Gervala i Lahbib su razmenile mišljenja i stavove o globalnim dešavanjima i njihovim efektima u regionu jugoistočne Evrope, ali i na celom evropskom kontinentu, te razgovarale o načinima jačanja bilateralne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, posebna tema razgovora bila je unapređenje integracije Republike Kosovo u Savjet Evrope i Evropsku uniju, procesi za koje je ministarka Gervalla izrazila zahvalnost na principijelnoj podršci Belgije.

Ministarke Gervalla i Lahbib su takođe izrazile zajedničku posvećenost daljem unapređenju odnosa između Kosova i Belgije, sa posebnim naglaskom na korišćenju značajne kosovske dijaspore u Belgiji kao dodatnog povezujućeg mosta između naše dve zemlje.

(RTKLive)