Connect with us

Intervju

Elvaris Šuplja: Dobro sam prihvaćen u reprezentaciji Kosova

Objavljeno

-


I pored puno obaveza i malo slobodnog vremena, mladi fudbaler Sasuola i reprezentativac Kosova, Elvaris Šuplja rado se odazvao pozivu da bude gost radija Gora.

Elvaris kaže da je dobro prihvaćen u reprezentaciji Kosova U17, i od strane igrača i od trenera.

Govorio je o grupi u kojoj je Kosovo učestvovalo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023.

“Naleteli smo na jaku grupu, Italija, Finska i Grčka već od U15 igraju zajedno. Dvije godine igraju zajedno, znali su se mnogo više nego mi koji smo prvu godinu igrali zajedno. Može se reči da su Grčka i Italija favoriti. Italija je jedna od najjačih reprezentacija koja može osvojiti Evropsko prvenstvo 2023”.

Elvaris je odigrao dvije utakmice, 5. i 8. oktobra, treću utakmicu nije mogao da igra zbog dva žuta kartona. Obe utakmice odigrao je odlično, i nekoliko puta bio asistent.

Na pitanje da li misli da nastavi u reprezentaciji Kosova ili bi hteo da igra za Italiju gdje mu je bliže i lakše, kaže da misli da nastavi za Kosovo jer sve dolazi iz srca.

U Restelici ima dobar kontakt sa svima, a za sebe smatra da je čovjek kao svi. Drago mu je što gotovo stalno ima podršku od navijača iz Gore.

Elvaris ima veliku podršku od roditelja, familije i prijatelja. Iako nam ovo nije rekao, saznajemo da mu je najveća podrška otac Mazlam Šuplja.

“Kada je otac video da vrijedim i da mogu da uspem, pružio mi je sve uslove”, kazao je Elvaris.

Elvarisu smo poželjeli veliki uspjeh i da bude uspješniji od naših velikih igrača poput Jusufija i drugih, ali i da ne zaboravi Goru, jer je iz Gore.

“Iz gore sam i nikada neću zaboraviti svoje korene odakle potičem”, dodao je Elvaris.