Connect with us

Lokalne

Počeli radovi na asfaltiranju puta Brod – “Košće”

Published

on

17. 10. 2022. počeli su radovi na asfaltiranju puta Brod, Zlipotok, Globočica, Baćka. Radove na ovom putnom pravcu izvodi građevinska firma “Iseferi”.

Gradonačelnik Opštine Dragaš, Bedžet Dželjadini zajedno sa opštinskom vladom kao i inženjerima Opštine Dragaš posjetio je deoniocu puta odakle je počelo asfaltiranje puta Brod – “Košće” koje se nalazi blizu Zlipotoka.

Direktor urbanizma, katastra i rularnog razvoja, Bean Hadžiasan, govoreći o značaju ovog puta, kazao je da je ovo Gorska magistrala koja povezuje pet sela, i znatno smanjuje dužinu puta u međusobnoj komunikaciji.

On ističe da je ovo dvogodišnji projekat vrijedan oko 400,00 eura, te da će ovo godine biti asfaltirano 2,5 km, kao i da će trasa od 1,5 km, biti ovo godine pripremljena, a da će se naredne godine nastaviti s asfaltiranjem.

Ukupna dužina puta od Broda do “Stratora” iznosi oko 7 kilometra.

“Ja se nadam da ćemo naredne godine obezbjediti sredstva preko Ministarstva infrastrukture da asfaltiramo kompletnu trasu do Broda”, kazao je direktor Urbanizma Bean Hadžiasan.

Šef Kancelarije za zajednice i povratak, Uzair Hamza govoreći o značaju ovog putnog pravaca kazao da je ideja o povezivanju sela unutar Opštine Dragaš veoma stara i ona datira negdje od 2004, godine i ova ideja je i uvrštena u Opštinski razvojni plan.

“Cilj nam je bio da se otvaranjem ovakvih puteva koji su nekada u ranijem periodu bili samo misaona imenica, prije svega skrati dužina puta prilikom međusobne komunikacije ovih sela, kao i da se ovaj kraj prije svega ekonomski razvije, te da se razvoj turizma kao jedan od prioriteta Opštine Dragaš podigne na većem nivou.
Ovaj putni pravac će omogućiti brzu i veoma kraku komunikaciju između dva najveća sela u Gori, Broda i Restelice. Ovaj putni pravac će znatno olakšati mještanima Restelice, Kruševa, Zliotoka, Globočice, Orćuše, kao i građanima iz Albanije posjetu turističkog centra u Brodu, naročito zimi gdje veliki broj građana iz ovih sela kao i građana Albanije dolazi na skijanje u Brodu. Planiramo da u narednom periodu asfaltiramo put i do Baćke kao i da asfaltiramo put od “Stratora” do Globočice tačnije do mjesta „Buka“ koji je u dužini 3.2 km, kazao je šef Kancelarije za zajednice i povratak, Uzair Hamza.

(gorapress.net)