Connect with us

Stav

Duraković: “Pomete nas Milorad od Laktaša”

Objavljeno

-

Bošnjačko mjesto Klisa u Zvorniku (inače sinonim za šehidsko selo, gdje su Bošnjaci odvedeni u Bijeli potok i brutalno pobijeni), dobar narod, koji sam u kampanji obišao, srdačno me dočekali, gdje sam bio skoro pa ubijeđen da će glasati za mene, kaže Duraković.

Ćamil Duraković, kandidat za potpredsjednika Republike Srpske, oglasio se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici na kojoj je komentarisao glasanje u zvorničkom selu Klisa.

Duraković kaže kako je Klisa sinonim za šehidsko selo u kojem su, tokom agresije na BiH, ubijeni mnogi Bošnjaci.

Očekivao je Duraković da će u tom selu glasati za njega međutim, prema rezultatima, lider SNSD-a Milorad Dodik odnio je pobjedu u Klisi.

Ne postoji dilema, prema Durakovićevom mišljenju, da je u ovom selu izvršena izborna krađa.

– Bošnjačko mjesto Klisa u Zvorniku (inače sinonim za šehidsko selo, gdje su Bošnjaci odvedeni u Bijeli potok i brutalno pobijeni), dobar narod, koji sam u kampanji obišao, srdačno me dočekali, gdje sam bio skoro pa ubijeđen da će glasati za mene, a onda dođu oni koji silom i moći žele zadržati vlast, koruptivnim radom odbora, učine da nas, bošnjačke kandidate, Milorad od Laktaša, inače “omiljen” među Bošnjacima, pomete. Transparentno nema govora. E jadni mi, rekao je Duraković.

(Saff/Slobodna Bosna)