Connect with us

Lokalne

Dragaš: Snježni nanosi na pojedinim mjestima iznose i preko jednog metra

Objavljeno

-

Snijeg koji neprekidno pada od nedjelje na području opštine Dragaš zadaje velike muke ekipama Direktorijata za hitne intervencije Opštine Dragaš, koji su danonoćno na terenu, kako bi osigurali prohodnost puteva prema svim naseljima.

Prema informacija do kojih je došao portal gorapress, svi regionalni putni pravci na teritoriji opštine Dragaš su prohodni, dok je većina lokalnih puteva jutros bila zatvorena.

Premda su juče ekipe Direktorijata za hitne intervencije opštine Dragaš, uspjele da stignu do svih naselja i osiguraju nesmetano kretanje prema svim pravcima, snijeg praćen vjetrom ponovo je sinoć privremeno zatvorio mnoge lokalne puteve. Na pojedinim putnim pravcima ima smetova koji iznose visinu i iznad jednog metra.

Kako su iz Direktorijata za hitne intervencije kazali za portal gorapress, oni su neprekidno na terenu, i njihove aktivnosti su usmjerenje na obezbeđivanju prohodnosti prema svim naseljima.

“Postoje neka naselja koja su nam prioritet, naročito ako ima neka dženaza ili neka bolesna osoba, pa smo prinuđeni da u hodu menjamo plan aktivnosti i u koordinaciji sa opštinskim predstavnicima i predstavnicima sela, intervenišemo gdje god ima hitnih slučajeva”, kazali su za portal gorapress iz ovog Direktorijata.

Ako snijeg nastavi da pada istim intenzitetom postoje realne pretpostavke da će svi putni pravci koji danas budu otvoreni za samo nekoliko sati ponovo biti zatvoreni.

Snabdijevanje strujom na teritoriji opštine Dragaš je trenutno stabilno.

(gorapress.net)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply