Connect with us

Humanost

OD NAS ZA NAS Humanitarno Društvo Restelica doniralo lektire OiNSŠ “Restelica”

Objavljeno

-

Nakon niza projekata u raznim sferama svakodnevnog života, Humanitarno Društvo Restelica – HDR je ovog puta odlučilo da OiNSŠ “Restelica” opremi tekstovima domaće lektire predviđene za osnovnu i nižu srednju školu prema nastavnim planovima Ministarstva obrazovanja i nauke Kosova.

Donirane lektire će u velikoj mjeri olakšati nastavu književnosti.

Jusuf Hodža, direktor OiNSŠ “Restelica” u Restelici, u ime učenika, kolektiva i lično ime, zahvalio se HDR-u za nesebičnu saradnju.

Hodža je podjsetio da je HDR uvijek pomagao školi kada god joj je bilo potrebno. Zahvalio se članovima HDR-a i odborima u Švicarskoj i na Kosovu i poželio im zdravlje i bereket sa dovom dragom Allahu dž.š. da nam podari bereket i milost, nesebičnu saradnju na svakom polju humanizma i da nas bude u što većem broju u budućnosti. Naglasio je da je HDR opravdao svoj moto “OD NAS ZA NAS”.

Od svoga osnivanja do danas, HDR je gotovo uvijek bio uz svoju zajednicu što za rezultat ima brojne humanitarne aktivnosti, pomoć u obrazovanju, zdravstvu, infrastrukturi i mnogim drugim oblastima života.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply