Connect with us

Kosovo

Demokratska stranka Vatan: Genocid u Srebrenici se ne smije zaboraviti i ponoviti

Objavljeno

-

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, danas, 11. jula, obilježena je 26. godišnjica srebreničkog genocida. Tom prilikom pokopani su posmrtni ostaci 19 žrtava. Preživjeli Srebreničani, članovi porodica ubijenih, prijatelji i komšije na rukama su prenjeli zelene tabute sa posmrtnim ostacima do mezarja gdje su žrtve genocida našle pokoj posle 26 godina.

Demokratska stranka Vatan članica Koalicije Vakat tim povodiom oglasila se saopštenjem u kojem naglašavaju da je Skupština Kosova na prijedlog Kolacije Vakat usvojila rezoluciju kojom je osuđen genocid u Srebrenici.

Genocid u Srebrenici se ne smije zaboraviti niti pak smijemo dopustiti da se on ponovi. Genocid u Srebrenici je poraz čovječanstva i civilizacije, jer se dogodio u srcu Evrope i pred očima vojske Ujedinjenih nacija. To je zločin bez presedana. Zločin koji ima samo jedno ime, a to je Genocid. Pola vijeka nakon holokausta ovdje je još jednom ubijena evropska civilizacija, kaže se između ostalog u saopštenju Demokratske stranke Vatan, članice Koalicije Vakat, koju je potpisao predsjednik Demokratske stranke Vatan, Adnan Redžeplar.

(gorapress.net)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply