Connect with us

Humanost

Delegat SO Dragaš Nedžmidin Sejdilar donirao svoju mjesečnu platu za Sarino liječenje

Objavljeno

on

Delegat SO Dragaš Nedžmidin Sejdilar donirao je svoju mjesečnu platu za Sarino liječenje.
.
U kratkom razgovoru za naš radio Sejdilar nam otkriva zašto je to učinio javno. Kaže da humanost nije osobina sa kojom bi čovjek trebao da se kiti, zato i kažemo da ono što desna ruka da, da za to lijeva ruka ne treba da zna.
.
“Prije svega humanost nije osobina sa kojom bi čovjek trebao da se kiti, zato i kažemo da ono što desna ruka da, da za to lijeva ruka ne treba da zna. Međutim u ovoj situaciji je drugačije i odlučio sam se na ovaj korak kako bi svojim dobrim djelom podstakao i druge da nesebično i od srca daju i pomažu. Na društvenum mrežama kada sam naišao na vijest da je ugrožen život maloj djevojčici Sari odmah sam bez imalo kolebanja odlučio da se odazovem i pomognem”.
.
Sejdilar dalje ističe da je humanost osobina koja treba da hrani duh i da se pokazuje svakodnevno kroz obične i male stvari jer to je i najispravniji naš put.
.
“S'obzirom da je u pitanju pozamašna suma, ovo je jedini način da dođemo do cilja. Humanost je osobina koja treba da hrani duh i da se pokazuje svakodnevno kroz obične i male stvari jer to je i najispravniji naš put. Trenutno osjećam i ponos i stid što sam morao ovo da uradim javno ali ovo je jedini način da stignemo do cilja”, kaže Sejdilar.
.
Kako bi podstakao ljude na humanost, jučer je objavio i video.
.
“Ja, Nedžmidin Sejdilar odbornik u Skupštini Opštini Dragaš doniram svoju novembarsku platu devojčici Sari kojoj je novac neophodan za život i želim na ovaj simboličan način da skrenem pažnju društvu na one koji su medju nama koji zaslužuju razumevanje, humanost, pravo na život i veću brigu zajednice. Pozivam svoje kolege odbornike, sugradjane, privatnike da se pridruže i pokažu dobru volju da spasemo život malene devojčice Sare.”
.
Svi ljudi dobre volje koji žive u Gori mogu prikupljena sredstva uplatiti preko Humanitarnog Udruženja Globocica HUG.
.

.
Sara je bila vesela i zdrava djevojčica sve do januara 2018. godine kada je dobila strašnu dijagnozu- Akutna limfoblasna leukemija (C 91.0). Na svu sreću, uspela je da se izleči posle dvije godine lječenja na Institutu za majku i dete u Beogradu. Na žalost, u septembru 2022. godine samo 15 dana nakon polaska u prvi razred srednje škole, leukemija se vratila ali sada je nemoguće izlečiti hemoterapijama tako da je jedino rješenje presađivanje koštane srži.
.
Sari, čija je majka porijeklom iz Gore, iz Globočice, predstoji dugi period liječenja i teška borba za život. Porodica je iscrpela sve finansijske mogućnosti i moli sve ljude dobre volje da pomognu kako bi se Sara vratila normalnom životu.
.
Sredstva su joj potrebna za transplantaciju koštane srži, putne troškove kao i troškove smeštaja u toku lečenja.
.
Za Sarin život! Budimo humani!
.
Pomozimo Sari!
.
Upišite 1383 i pošaljite SMS na 3030
.
Uplatom na dinarski račun:
.
160-6000001511268-25
.
Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod
.
Uplatom na devizni račun:
.
160-6000001511456-43
.
IBAN:
.
RS35160600000151145643
.
SWIFT/BIC:
.
DBDBRSBG
.
Paypal