Connect with us

Humanost

Delegat SO Dragaš Nedžmidin Sejdilar donirao svoju mjesečnu platu za Sarino liječenje

Objavljeno

-

Delegat SO Dragaš Nedžmidin Sejdilar donirao je svoju mjesečnu platu za Sarino liječenje.
.
U kratkom razgovoru za naš radio Sejdilar nam otkriva zašto je to učinio javno. Kaže da humanost nije osobina sa kojom bi čovjek trebao da se kiti, zato i kažemo da ono što desna ruka da, da za to lijeva ruka ne treba da zna.
.
“Prije svega humanost nije osobina sa kojom bi čovjek trebao da se kiti, zato i kažemo da ono što desna ruka da, da za to lijeva ruka ne treba da zna. Međutim u ovoj situaciji je drugačije i odlučio sam se na ovaj korak kako bi svojim dobrim djelom podstakao i druge da nesebično i od srca daju i pomažu. Na društvenum mrežama kada sam naišao na vijest da je ugrožen život maloj djevojčici Sari odmah sam bez imalo kolebanja odlučio da se odazovem i pomognem”.
.
Sejdilar dalje ističe da je humanost osobina koja treba da hrani duh i da se pokazuje svakodnevno kroz obične i male stvari jer to je i najispravniji naš put.
.
“S'obzirom da je u pitanju pozamašna suma, ovo je jedini način da dođemo do cilja. Humanost je osobina koja treba da hrani duh i da se pokazuje svakodnevno kroz obične i male stvari jer to je i najispravniji naš put. Trenutno osjećam i ponos i stid što sam morao ovo da uradim javno ali ovo je jedini način da stignemo do cilja”, kaže Sejdilar.
.
Kako bi podstakao ljude na humanost, jučer je objavio i video.
.
“Ja, Nedžmidin Sejdilar odbornik u Skupštini Opštini Dragaš doniram svoju novembarsku platu devojčici Sari kojoj je novac neophodan za život i želim na ovaj simboličan način da skrenem pažnju društvu na one koji su medju nama koji zaslužuju razumevanje, humanost, pravo na život i veću brigu zajednice. Pozivam svoje kolege odbornike, sugradjane, privatnike da se pridruže i pokažu dobru volju da spasemo život malene devojčice Sare.”
.
Svi ljudi dobre volje koji žive u Gori mogu prikupljena sredstva uplatiti preko Humanitarnog Udruženja Globocica HUG.
.

.
Sara je bila vesela i zdrava djevojčica sve do januara 2018. godine kada je dobila strašnu dijagnozu- Akutna limfoblasna leukemija (C 91.0). Na svu sreću, uspela je da se izleči posle dvije godine lječenja na Institutu za majku i dete u Beogradu. Na žalost, u septembru 2022. godine samo 15 dana nakon polaska u prvi razred srednje škole, leukemija se vratila ali sada je nemoguće izlečiti hemoterapijama tako da je jedino rješenje presađivanje koštane srži.
.
Sari, čija je majka porijeklom iz Gore, iz Globočice, predstoji dugi period liječenja i teška borba za život. Porodica je iscrpela sve finansijske mogućnosti i moli sve ljude dobre volje da pomognu kako bi se Sara vratila normalnom životu.
.
Sredstva su joj potrebna za transplantaciju koštane srži, putne troškove kao i troškove smeštaja u toku lečenja.
.
Za Sarin život! Budimo humani!
.
Pomozimo Sari!
.
Upišite 1383 i pošaljite SMS na 3030
.
Uplatom na dinarski račun:
.
160-6000001511268-25
.
Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod
.
Uplatom na devizni račun:
.
160-6000001511456-43
.
IBAN:
.
RS35160600000151145643
.
SWIFT/BIC:
.
DBDBRSBG
.
Paypal