Connect with us

Humanost

Zinaida Elmazi: Humanost je moj dar od Boga! – Za Sarine životne snove spremna sam donirati koštanu srž

Objavljeno

-

Bivša odbornica SO Dragaš Zinaida Elmazi izrazila je spremnost da Sari donira koštanu srž. Osim što je spremna za ovu vrstu pomoći, Elamzi je donirala i svoju platu za Sarino liječenje.
.
“Humanost je moj dar od Boga! Ne želim da iko shvati pogrešno. Time što sam se bavila politikom, da sebi želim dizati rejting. Niti imam nameru, niti mi je to želja. Ja ispred sebe imam svoja humana dela i to ide uz mene do kraja života. Politika me ne zanima, niti želim da je pominjete. Ovo je moja iskrena želja i odluka. Za mene su djeca “centar svijeta”! U ovom slučaju naša Sara je za mene moj centar svijeta jer njeni životni planovi moraju da se ostvare! Ostvariće se uz Božju pomoć!”, kazala je Elmazi u kratkom razgovoru za Radio Gora.
.
Zinaida Elmazi je aktivno uključena u ovu, ali i druge humanitarne akciju.
.
Podječamo, svoju platu je donirao i odbronik SO Dragaš Nedžmidin Sejdilar.
.
Sara je bila vesela i zdrava djevojčica sve do januara 2018. godine kada je dobila strašnu dijagnozu- Akutna limfoblasna leukemija (C 91.0). Na svu sreću, uspela je da se izleči posle dvije godine lječenja na Institutu za majku i dete u Beogradu. Na žalost, u septembru 2022. godine samo 15 dana nakon polaska u prvi razred srednje škole, leukemija se vratila ali sada je nemoguće izlečiti hemoterapijama tako da je jedino rješenje presađivanje koštane srži.
.
Sari, čija je majka porijeklom iz Gore, iz Globočice, predstoji dugi period liječenja i teška borba za život. Porodica je iscrpela sve finansijske mogućnosti i moli sve ljude dobre volje da pomognu kako bi se Sara vratila normalnom životu.
.
Sredstva su joj potrebna za transplantaciju koštane srži, putne troškove kao i troškove smeštaja u toku lečenja.
.
Za Sarin život! Budimo humani!
.
Pomozimo Sari!
.
Upišite 1383 i pošaljite SMS na 3030
.
Uplatom na dinarski račun:
.
160-6000001511268-25
.
Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod
.
Uplatom na devizni račun:
.
160-6000001511456-43
.
IBAN:
.
RS35160600000151145643
.
SWIFT/BIC:
.
DBDBRSBG
.
Paypal