Connect with us

Lokalne

Da li je opština Dragaš spremna za doček dijaspore?

Objavljeno

-

Petak 4. juni 2021. pazarni dan u Dragašu, ljudi se kreću na sve strane. Pijaca? Relativno posjećena, nema gužve unutar pijace, a ponuda je uobičajena.

Na parkinzima nema mjesta za parkiranje automobila. Ako želite parkirati svoje vozilo, morate kružiti ili čekati da neko izađe pa da naprosto uletite, pod uslovom da vas neko ne preduhitri.

Ovih se dana izvode radovi na uređenju, odnosno obnovi asfalta u glavnoj ulici, od samog ulaza u Dragašu iz pravca Prizrena, prema Radeši na dvadesetak metara od kružnog toka, prema Šajnovcu. U pravcu Šajnovca do KEK-a, prema Brodu do policijske stanice. Gornji sloj asfalta je uklonjen, čeka se finalizacija.

Ukoliko se realizacija asfaltiranja odvija kao uređenje trotoara, moglo bi da potraje, međutim prema mnogim pokazateljima, finalizacija asfaltiranja centralnog puta u Dragašu, trebala bi biti gotova prije dolaska dijaspore. Ne bude li tako, čeka nas pakleno ljeto, sa puno gužve u saobraćaju, sa izvođenjem radova, ali i sa nedostatkom parking prostora koji nedostaje i bez dijaspore.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply