Connect with us

Kosovo

CIK: Sačekaćemo odluku Kancelarije za registraciju političkih partija

Objavljeno

-

Centralna Izborna Komisija dostavila je svim strankama obrazloženje zašto kandidature nisu potvrđene, a u roku od 72 časa čeka se odluka Kancelarije za registraciju političkih partija, saopštio je portparol CIK Valjmir Eljezi, a prenosi Kosova pres.

Portparol Eljezi naglašava da Kancelarija za registraciju političkih partija ima 72 sata da odluči o žalbama koje su podnele političke stranke i da će CIK sačekati odluku ove institucije. Eljezi kaže da su svi politički subjekti dobili obrazloženje o razlozima neverifikacije kandidatura.

„Centralna Izborna Komisija poslala je relevantne odluke onim političkim subjektima kojima je verifikovana lista kandidata za poslanike, ali i subjektima čije liste CIK nije potvrdila. Razlozi za odbijanje verifikacije dati su u obrazloženju odluke.

Jedan od tih razloga je da je Kancelarija za registraciju političkih partija i sertifikaciju preporučila u neštošto je u potpunoj suprotnosti sa članom 29. zakona o opštim izborima, da lica koja su osuđena od suda pravosnažnom presudom u poslednje tri godine ne mogu biti kandidati za poslanike “, rekao je Eljezi.

(Kosovapress, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply