Connect with us

Lokalne

Bliži se zima a škola u Brodu i dalje bez krova, renoviranje objekta trebalo je biti završeno 5. avgusta 2022.

Objavljeno

-


Zbog kiše krov i drugi sprat ONSŠ “Zenuni” u Brodu su van funkcije. Opština Dragaš napravila je ugovor sa firmom “Detari” da renovira školski objekat. Po ugovoru renoviranje objekta trebalo je biti završeno 5. avgusta 2022. godine. Međutim, firma zadužena za ovaj projekat nije izvršila radove. Opštna Dragaš se žali za odugovlačenje radova od strane kompanije.

Javnost je za ovo čula nedavno kada je delegat Nedžmidin Sejdilar govorio o ovom problemu na sjednici S.O. Dragaš.

“Ja sam lično prije skupštine otišao kod predsjednika Opštne i potegao ovo pitanje. Predsjednik je bio upoznat o ovome kada je imao sastanke sa mještanima sela Brod. Posle toga potegao sam ovo pitanje i u skupštini, gdje sam doneo i fotografije koje možete naći u arhivi video snimaka skupštine”, kazao je Sejdilar za portal Kallzo.

Tender za renoviranje krova škole iznosio je 17.993 evra. Zbog nezavršavanja radova od strane kompanije, radnici su bili prinuđeni da krov izoluju najlonom, kako se ne bi oštetio objekat.

Primedbe na kompaniju ima i direktor obrazovanja u Dragašu Selim Kryeziu.

“Obzirom da predviđeni radovi nisu završeni posle je počela kišna sezona. Nedostatak, odnosno nezavršavanje projekta naneo nam je dodatnu štetu, voda je probila na drugi sprat koji se sada  kompletno treba renovirati” kazao je Kryeziu za portal Kallzo.

U školi Zenuni obrazovni proces se odvija na dva sistema, na obrazovnom sistemu Kosova i Srbije. Dok se škola nezavrši obrazovanje će se odvijati u ovakvim uvijetima, prenosi Kallzo.

“Riješenje za djecu ima. Riješenje je prvi sprat, on nije oštećen, oštećen je drugi sprat. Ja sam naredio direktoru škole, mom direktoru, ne onom drugom direktoru sa kojim nemam kontakt, da rade prije podne, jer se uči samo u jednoj smeni, da se prije podne radi po Kosovskom planu, a posle podne da se radi po Srpskom planu”, dodaje Kryeziu.

Iz uprave škole kažu da se nastava odvija u jednoj smeni.

Kallzo je pokušao da potraži odgovor od kompanije “Detari” zašto kasne radovi, ali do momenta objavljivanja članka oni nisu poslali odgovor.