Connect with us

Lokalne

Švedski ambasador u Dragašu: Ovo je najljepši dio Kosova koji sam do sada posjetio

Objavljeno

-

Ambasador Švedske na Kosovu, Jonas Westerlund posjetio je danas opštinu Dragaš gdje je sa rukovodstvom opštine razgovarao o potrebama i potencijalima opštine Dragaš.

Gradonačelnik opštine Dragaš Bedžet Dželadini (Bexhet Xheladini) detaljno je informisao Westerlunda o problemima i potrebama građana opštine Dragaš.

Westerlund je kazao da se osjeća srećnim što je posjetio opštinu Dragaš, kao jednu od opština sa najvećim potencijalom za eko-turizam.

Ambasador je kazao da je u opštini Dragaš izuzetno lijepo i smatra da je to najljepši dio Kosova koji je do sada posjetio.

On je istakao je da je zadovoljan što je imao plodan sastanak sa gradonačelnikom opštine i najavio nastavak i produbljivanje saradnje.

Nakon sastanka, gradonačelnik Dželadini je ambasadoru uručio grb opštine i pozvao ga da posjeti sistem za prečišćavanje vode za piće kao i centralni stadion u Dragašu.

“Mi smo peti najveći donator na Kosovu. Razumijem zahtjeve koje mi je predočio gradonačelnik opštine, kao što su obezbjeđenje pijaće vode i potreba da se ovaj gradski stadion renovira”, kazao je Westerlund.

Na kraju, uz ocjenu da je ova posjeta izuzetno značajna, gradonačelnik opštine Dragaš srdačno se zahvalio ambasadoru za posjetu.