Connect with us

Kosovo

Bitići podnio ostavku na mjesto portparola DPK

Objavljeno

-

Avni Bitici podnio je ostavku na mjesto portparola Demokratske partije Kosova zbog toga što će u narednim mjesecima blisko sarađivati s timom odbrane Kadrija Veseljija u Hagu.

Bitici kaže da mu je položaj koji je do sada obavljao bila privilegija.

“Poštovani članovi i glasači Demokratske partije Kosova. Prije nekoliko dana, nakon duge diskusije sa v.d. predsjednika DPK Hodžajem zamolio sam ga da me razreši dužnosti portparola stranke krajem ovog mjeseca. Zahvalan sam na prilici koja mi je pružena da budem portparol tako velike stranke, sa tradicijom i mnogim vrijednostima. Sljedećih mjeseci ću blisko sarađivati ​​sa timom odbrane Kadrija Veseljija u Hagu. Da bih osigurao princip nemešanja i nepristranosti i da se moj rad ne bi smatrao političkim uplitanjem u bilo kom obliku, povlačim se sa svih funkcija u Demokratskoj partiji Kosova.

Koristim priliku da se zahvalim svima, iskreno mi je žao što odlazim u ovim okolnostima u kojima se stranka našla, bitku za nevinost osnivača OVK u Hagu važnija je od moje lične karijere.

Zahvalio bih se g. Hodžaju i celom rukovodstvu Demokratske partije Kosova na ukazanoj brizi i poštovanju, moje kolege u stranci, od srca sam zahvalan na savjetu, podršci i saradnji.

Takođe sam zahvalan novinarima, medijima i članovima civilnog društva sa kojima sam sarađivao, od srca vam želim samo uspjeh i nadam se da ćemo se ponovo sresti u drugim okolnostima.

Na kraju, posebno zahvaljujem porodici i prijateljima koji su uvek pokazivali strpljenje zbog mog odsustva zbog obaveza, zahvalan sam što su uvek bili uz mene. Hvala DPK!”, napisao je Bitici.

(RTK)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply