Connect with us

Izbori 2021

Balje: SL će svoje glasove preusmeriti na druge manjinske liste kako bi osvojili još poslaničkih mjesta

Objavljeno

-

Predsjednica SDU, Duda Balje, osudila je u emisiji Kallxo Pernime plan Srpske liste koja, kako tvrdi, pokušava da glasove rasporedi drugim zajednicama, tako da oni odu kandidatima ili listama koje su u skladu sa njihovim interesima.

“Za ovaj plan smo čuli i prije nego što smo formirali Inicijativu. Nismo znali da li je to bilo u Mitrovici ili negdje drugde, ali na kraju smo razumeli. Plan je vrlo jasan. Na posljednjim izborima Srpska lista je imala 10 hiljada glasova više. I ovih 10 hiljada glasova im je višak. Mislim da su odlučili da ovih 10.000 glasova podele drugim zajednicama. Sa 10 hiljada glasova mogu da dobiju od 4 do 7 dodatnih poslaničkih mjesta“, rekla je Duda Balje u Kallxo Pernime.

Balje kaže da je to što planiraju veoma opasno i zatražila od države Kosovo da reaguje i zaštiti zajednice.

„Srpska lista im kaže da njima ne trebaju glasovi i da glasaju za druge manjinske stranke. Ovo je vrlo opasno. Njihov plan je stvaran. Ovo zavisi od nas i države Kosovo. Država mora da štiti zajednice. Mi kao Bošnjaci znamo gde imamo glasove. Imamo glasove u Prizrenu, Dragašu, Peći, Istoku, Mitrovici i mogli smo vrlo brzo da izračunamo koliko glasova imamo. Na osnovu toga možemo da vidimo da se plan sprovodi“, rekla je Balje.

Gosti u sinoćnjoj emisiji su bili Nenad Rašić iz PSD-a, Duda Balje iz SDU, Anesa Čolaković iz NDS-a i Slaviša Petković iz SDS-a.

(Kalxo, Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply