Connect with us

Kosovo

Osmani: Republika Kosovo ima mnogo prijatelja u Austriji

Published

on

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani boravi u zvaničnoj posjeti Austriji. Ona je danas rekla da Kosovo ima mnogo prijatelja u Austriji, prenosi Telegrafi.

„Bilo mi je zadovoljstvo biti među našim prijateljima iz Udruženja austrijsko-kosovskog prijateljstva. Hvala vam na toplom gostoprimstvu, evropski poslanik Lukas Mandl, kao i bivša evroposlanica i izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu, Ulrika Lunaček, kao i svi vi dragi prijatelji. Vaša posvećenost Kosovu i podrška za njega tokom godina ostaje izuzetan doprinos na kojem smo uvek zahvalni. Bili ste naš glas kada nam je uskraćeno pravo da govorimo i zagarantovali ste nam predstavljanje na okruglim stolovima i forumima, u nekima od kojih je Kosovu i dalje uskraćeno pravo učešća”, rekla je ona.

Osmani je dodala govoreći o budućnosti Kosova naglasio da je orijentacija Kosova istorijski ostala ista i da Kosovo ostaje posvećeno evroatlantskoj budućnosti.

„Takođe, na poziv Diplomatske akademije u Beču, imala sam zadovoljstvo da se obratim učesnicima predavanjem o jačanju državnosti Kosova, ističući naše izazove. Ovom prilikom naglasila sam da je Republika Kosovo stvarnost koju svi moraju prihvatiti”, izjavila je Osmani.

(RTK)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *