Connect with us

Kosovo

Osmani: Republika Kosovo ima mnogo prijatelja u Austriji

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani boravi u zvaničnoj posjeti Austriji. Ona je danas rekla da Kosovo ima mnogo prijatelja u Austriji, prenosi Telegrafi.

„Bilo mi je zadovoljstvo biti među našim prijateljima iz Udruženja austrijsko-kosovskog prijateljstva. Hvala vam na toplom gostoprimstvu, evropski poslanik Lukas Mandl, kao i bivša evroposlanica i izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu, Ulrika Lunaček, kao i svi vi dragi prijatelji. Vaša posvećenost Kosovu i podrška za njega tokom godina ostaje izuzetan doprinos na kojem smo uvek zahvalni. Bili ste naš glas kada nam je uskraćeno pravo da govorimo i zagarantovali ste nam predstavljanje na okruglim stolovima i forumima, u nekima od kojih je Kosovu i dalje uskraćeno pravo učešća”, rekla je ona.

Osmani je dodala govoreći o budućnosti Kosova naglasio da je orijentacija Kosova istorijski ostala ista i da Kosovo ostaje posvećeno evroatlantskoj budućnosti.

„Takođe, na poziv Diplomatske akademije u Beču, imala sam zadovoljstvo da se obratim učesnicima predavanjem o jačanju državnosti Kosova, ističući naše izazove. Ovom prilikom naglasila sam da je Republika Kosovo stvarnost koju svi moraju prihvatiti”, izjavila je Osmani.

(RTK)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply