Connect with us

Kosovo

Bajden pisao Osmani, obećao pomoć oko vakcina i podržao nastavak dijaloga sa Srbijom

Objavljeno

-

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden čestitao je u pismu izbor na mjesto predsjednika Vjosi Osmani i istakao da SAD podržavaju nastavak dijaloga Kosova i Srbije.

“Sjedinjene Američke Države će nastaviti da podržavaju napore na obezbeđivanju trajnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i na kraju sveobuhvatan sporazum o normalizaciji, za koji vjerujemo da bi trebalo da se usredsredi na uzajamno priznavanje“, poručio je Bajden.

Američki predsjednik je naglasio da će zajedničkim naporima sa kosovskim liderima raditi na jačanju vladavine zakona, borbu protiv korupcije, zaštitu prava manjina i vjerskih zajednica, oporavak od posljedica koronavirusa, ekonomski razvoj, kao i osiguravanje održive energetske budućnosti.

Bajden je u pismu upućenom Osmani, uz čestitke za izbor na mesto predsednika Kosova, podsjetio na “dobre međusobne odnose i dugo partnerstvo ukorenjeno u zajedničkim vrednostima, pominjući lični odnos porodice Bajden sa Kosovom”.

Kada je riječ o pomoći u nabavci vakcina protiv koronavirusa, američki predsjednik je poručio da će “sa povećanjem količine vakcina SAD sarađivati sa partnerima na njihovoj distribuciji” i da će njegov tim biti u kontaktu sa predsjednicom Osmani, kako bi se postigao takav cilj.

(Ekonomia online, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply