Connect with us

Lokalne

Asocijacija imama Gore uručila novac prikupljen za izgradnju nove zgrade medrese “Gazi Isa-beg”

Objavljeno

-

Asocijacija imama Gore uručila je 5404 evra prikupljenih u Gori za izgradnju nove zgrade medrese “Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru.

Novac je prikupljen na džumu, 7. maja 2021. godine, kada je u džamijama u Gori organizovana sergija (prikupljanje novčanih sredstava) za izgradnju nove zgrade medrese “Gazi Isa-beg”.

21. 5. 2021. delegacija sačinjena od imama iz regiona Gore, prikupljena sredstva, u iznosu od 5.404 €, predala je medresi u Novom Pazaru.

Imami su se tom prilikom sastali sa predsjednikom Mešihata, dr. Mevludinom ef. Dudićem, sandžačkim muftijom, direktorom medrese “Gazi Isa-beg” mr. hfz. Abdurrahmanom ef. Kujevićem , kao i potpredsjednikom Mešihata i rukovodiocem vjersko-prosvjetne službe dr. Rešadom ef. Plojovićem.

Nakon radnog sastanka, koji je bio bratski, konstruktivan, otvoren i plodonosan, efendije su imale čast da klanjaju akšam namaz u novo-otvorenoj Arap džamiji nakon njene restauracije.

Domaćini su musafir počastili večerom na kojoj je prisustvovao i akademik, emeritus dr. Muamer Zukorlić.

Asocijacija imama Gore zahvalilila je svim učesnicima ove sergije, onima koji su im povjerili ovaj emanet, i mole Uzvišenog da ih sve uvrsti u red vakifa čiji će sevapi trajno teći do sudnjega dana. AMIN!

“…a šta god vi udijelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje.” (Sura Sebe’; 39.)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply