Connect with us

Kosovo

Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke Durate Hodže

Published

on

Apelacioni sud potvrdio je optužnicu protiv bivše ministarke za evropske integracije Durate Hodže kojoj se stavlja na teret da je zloupotrebila službeni položaj ministra, kao i optužnicu protiv još trojice optuženih Ekrema Tahirija, Fitima Mustafe i Gezima Dušija, prenosi Reporteri.

Mustafa i Duši optuženi su za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, a Tahiri za pomaganje u izvršenju krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopšteno žalbe branilaca Mustafe, Hodže, Dušija i Tahirija odbačene su kao neosnovane. Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud bio u pravu kada je odbio zahteve odbrane okrivljenih da odbaci optužnicu i odbaci dokaze kao neosnovane.

Inače, na prvom ročištu održanom 1. juna 2022. godine, optuženi Hodža, Tahiri, Mustafa i Duši izjasnili su se da nisu krivi.

Specijalno tužilaštvo Kosova u optužnici protiv bivše ministarke Hodže tvrdi da je zloupotrebila službeni položaj ministra. Sumnja se da je Hodža potpisala ugovor o uslugama javnog informisanja sa ciljem informisanja građana o procesu liberalizacije viznog režima i Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, ali da je suprotno zakonu, to iskoristila za svoju promociju u izbornoj kampanji na parlamentarnim izborima 2019. godine.

(Reporteri, Kosovo online)