Connect with us

Lokalne

Zima se ne predaje: Opština Dragaš u blokadi, ekipe na terenu

Objavljeno

-

Danas, drugog dana proljeća, snježne padavine praktično su blokirale opštinu Dragaš. Sinoć oko 20 h došlo je do nestanka struje zbog kvara na dalekovodu 35 kW između Žura i Dragaša, pa je bez struje ostao čitav region od Prizrena prema Vrbnici, ali i naviše prema Dragašu.

Negdje oko 3 h preko noći, kvar je bio saniran i puštena je električna energija.

“U večernjim satima došlo je do prekida između Prizrena i Žura, pa su ekipe celo vrijeme radile na terenu i oko 3 preko noći kvar je popravljen i puštena je struja. U našoj opštini nemamo ozbiljnijih problema iako ima dosta padavina. Imali smo jedan kratak prekid zbog kvara prema Belobradu, ali je i to vrlo brzo sanirano”, kaže Imri G., direktor nadležan za dalekovodnu mrežu.

Prema riječima direktora, iako ima dosta snijega, mreža je za sada stabilna i nema većih problema. Dežurne ekipe su spremne i u slučaju da dođe do nekih prekida, odmah će reagovati.

U razgovoru sa Šerifom Aga, potpredsjednikom opštine Dragaš, dobili smo informaciju da su ekipe na terenu.

“Još juče su ekipe krenule sa čišcenjem snijega širom opstine. Uprkos tome, od jutros mnoga su sela poluprohodna ili neprohodna, jer ni preko noći padavine nisu prestale. Ovog momenta sva tri traktora su na terenu, ali i kamion koji će im pomoci kako bi se stabilizovala prohodnost. Cilj nam je da svako selo bude očisćeno i da se saobraćaj, manje više normalno odvija. Očekujem da će putni pravci do svih sela biti probijeni i prohodni do kraja dana, kaže Šerif Aga.

Kao što smo juče javili, snježne padavine su počele prvog dana proljeća, a snijeg dostiže visinu od 40-70cm.

Prema najavama meteorologa i narednih dana nas očekuju snježne padavine, pa će vjerovatno biti neophodno čišćenje i održavanje puteva i nakon završetka radnog vremena.

Ove godine nije bilo velikog snijega čak ni u januaru, a ovogodišnja zima bila je sa manje padavina za razliku od drugih.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply