Connect with us

Kosovo

Zemaj: Izvršene sve pripreme da vakcinacija može da počne čim stignu vakcine

Objavljeno

-

Ministar zdravlja Armend Zemaj izjavio je da su glavni centri porodične medicine, bolnice, ali i sportske sale, objekti u kojima će građani Kosova moći da prime vakcinu protiv koronavirusa, prenosi Koha.

Prema njegovim riječima većina zdravstvenih radnika koji će vakcinisati građane Kosova završili su obuku.

Zemaj je najavio da će vakcine biti data u Glavnim centrima porodične medicine u svakoj opštini, u staračkim domovima, ali i u sportskim objektima u periodu kada bude masovna vakcinacija.

“Ako nam zatreba veliki centar kada započne veliki broj vakcinacija, odredili smo druge objekte, poput sportskih hala, koji mogu pružiti tu pogodnost”, rekao je Zemaj.

Prema njegovim rikečima spreman je i plan za vakcinaciju protiv kovida koji će biti uskoro objavljen.

Izrazio je nadu da Kosovo neće imati problema sa distribucijom vakcine.

“Povećali smo broj vakcina protiv sezonskog gripa, bilo je slučajeva kada je samo u jednom centru porodične medicine vakcinisano više od 2.000 ljudi i nije bilo gužvi”, naglasio je Zemaj.

Koha podseća da se početkom decembra Kosovo se prijavilo za vakcine preko mehanizma Kovaks, koji će se besplatno obezbediti imunizaciju za 20 odsto stanovništva.

Prošle nedjelje su u Ministarstvu zdravlja izjavili da su od kompanije Fajzer dobili potvrdu za obezbeđivanje 500.000 doza te vakcine.

(Koha ditore, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply