Connect with us

Kosovo

Zbog više glasova nego potpisa, glasovi sa dva biračka mjesta se neće računati

Objavljeno

on

Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je da se rezultati izbora sa dva biračka mjesta ne uključe u rezultat vanrednih parlamentarnih izbora održanih 14. februara 2021. godine.

“Imamo dva slučaja, gdje su, iako su prebrojani, ipak završili na reviziji. Riječ je o biračkom mjestu u Vučitrnu, gdje se i poslije verifikacije ispostavlja da postoji 5 glasačkih listića više od potpisa. Situacija je skoro ista u Sjevernoj Mitrovici, osim što je za 10 glasačkih listića više od potpisa. Preporuka je da se ne uključuje u konačne rezultate. Inače, svi ostali materijali se obrađuju u bazi podataka”, rekao je šef sekretarijata CIK-a Burim Ahmetaj.

I današnji sastanak CIK-a nije prošao bez verbalnih sukoba između predsjednice Valdete Dake i predstavnika pokreta Samoopredeljenje (PS) u CIK-u, Samija Kurteshija i Alima Rame.

Daka je tokom sastanka rekla da je bilo članova Centra za brojanje i rezultate koji su podnjeli ostavke zbog pritiska članova CIK-a.

Ona je zatvorila sastanak tražeći od Kurteshija da ne viče.

“Smatram da ovaj sastanak ne može da se nastavi. Jednom kada se Sami Kurteshi počne ponašati kao normalna i kulturna osoba, sastanak se može nastaviti”, rekla je Daka.

(Info-ks, RTK2)