Connect with us

Kosovo

Zbog više glasova nego potpisa, glasovi sa dva biračka mjesta se neće računati

Objavljeno

-

Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je da se rezultati izbora sa dva biračka mjesta ne uključe u rezultat vanrednih parlamentarnih izbora održanih 14. februara 2021. godine.

“Imamo dva slučaja, gdje su, iako su prebrojani, ipak završili na reviziji. Riječ je o biračkom mjestu u Vučitrnu, gdje se i poslije verifikacije ispostavlja da postoji 5 glasačkih listića više od potpisa. Situacija je skoro ista u Sjevernoj Mitrovici, osim što je za 10 glasačkih listića više od potpisa. Preporuka je da se ne uključuje u konačne rezultate. Inače, svi ostali materijali se obrađuju u bazi podataka”, rekao je šef sekretarijata CIK-a Burim Ahmetaj.

I današnji sastanak CIK-a nije prošao bez verbalnih sukoba između predsjednice Valdete Dake i predstavnika pokreta Samoopredeljenje (PS) u CIK-u, Samija Kurteshija i Alima Rame.

Daka je tokom sastanka rekla da je bilo članova Centra za brojanje i rezultate koji su podnjeli ostavke zbog pritiska članova CIK-a.

Ona je zatvorila sastanak tražeći od Kurteshija da ne viče.

“Smatram da ovaj sastanak ne može da se nastavi. Jednom kada se Sami Kurteshi počne ponašati kao normalna i kulturna osoba, sastanak se može nastaviti”, rekla je Daka.

(Info-ks, RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply