Connect with us

Kosovo

Završena verifikacija glasova iz dijaspore, odbijeno preko 20 hiljada koverti

Objavljeno

-

Proces verifikacije glasova dijaspore je završen, odbijeno je preko 20 hiljada koverti sa navodnim glasovima dijaspore.

Ovo je danas objavio portparol CIK-a Valjmir Eljezi, koji je najavio da je sinoć nakon ponoći zaključen postupak evaluacije oko 43.500 paketa navodnih glasačkih listića, koji su tokom perioda glasanja stigli poštom od 2. do 12. februara, izvještava Zeri.

„Prema preliminarnim podacima, odobreno je oko 53.600 koverti sa glasačkim listićima, dok je oko 20.400 koverti odbijeno. Ovo su samo preliminarni podaci, jer glasačka služba pregledava bazu podataka odakle ćemo dobiti tačne i konačne podatke o broju glasačkih listića iz inostranstva, koji će se brojati ovde u Centru za brojanje glasova“, rekao je Eljezi.

Takođe je objavljeno da je do sada prebrojano oko 88% ili 487 biračkih mjesta od 552 od njihovog ukupnog broja i da je u toku rad na tome da se ovaj proces završi danas.

Eljezi je takođe najavio da se očekuje da sutra počne brojanje uslovnih glasova i glasova osoba sa posebnim potrebama, nakon čega sledi brojanje glasova poštom.

„Radimo naporno kako bismo sutra tokom dana mogli da počnemo da brojimo oko 31.500 uslovnih glasova i oko 2.800 glasova osoba sa posebnim potrebama. Zatim, prebrojavanje glasova koji su stigli poštom“, najavio je Elezi.

(Zeri, Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply