Connect with us

Kosovo

Zajednički razvojni projekti za dobrobit Kosova i Crne Gore

Objavljeno

-

Dizajniranje politika po mjeri svih, pristupačniji servisi, primena principa inkluzivnosti i jednakosti prioriteti su Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, a punom saradnjom sa ministarstvima u Vladi Kosova biće pokrenuti razvojni projekti za dobrobit građana Kosova i Crne Gore, istaknuto je na sastanku ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija Tamare Srzentić sa zamjenicom premijera u Vladi Kosova za pitanja manjina i ljudska prava Emilijom Redžepi.

Sagovornice su ponovile da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski uz veliki potencijal za zajedničku saradnju na brojnim poljima.

Kako naglašavaju u saopštenju Ministarstva, Srzentić je istakla posvećenost crnogorskog tima da u punom kapacitetu sarađuje sa ministarstvima u Vladi Kosova u realizaciji zajedničkih inicijativa, posebno projekata u dijelu prekogranične saradnje.

“Osnaživanje žena, njihovo uključivanje u rad na visokorukovodnim pozicijama, pitanja osjetljivih grupa stanovništva, kao i djelovanje Ministarstva u skladu sa principima različitosti, jednakosti i inkluzije su jedna od naših zajedničkih tačaka susreta”, kazala je Srzentić.

“Koristimo ovu posjetu da konkretizujemo buduće zajedničke inicijative, kako bismo kroz regionalne projekte doprinijeli cjelokupnom razvoju, i život građana obje države učinili boljim i kvalitetnijim”, istakla je Srzentić.

Tokom sastanka Srzentić je posebno naglasila da u narednom periodu treba zajedno usmjeriti napore na unapređenju položaja crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu.

“Zamjenica premijera Redžepi je u srdačnom razgovoru istakla prijateljske odnose dvije zemlje te naglasila zajednički interes za konkretne prekogranične projekte, ali i stavljanje u punu funkciju još jednog povezujućeg putnog pravca dvije zemlje na relaciji Plav-Murino-Čakor-Peć koji skraćuje komunikaciju za ove opštine, kao i njegov značaj za turizam u obje zemlje”, navodi se u saopštenju.

Redžepi je potvrdila opredjeljenje Vlade Kosova da se u saradnji sa Crnom Gorom dodatno unapredi položaj crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu.

Srzentić i Redžepi su saglasne da postoji zajednički interes za kvalitetnu i uzajamnu ekonomsku, turističku, kulturnu i svaku drugu saradnju, a za dobrobit građana Kosova i Crne Gore.

(RTCG)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply