Connect with us

Kosovo

Za tri dana vakcinisano 1.900 zdravstvenih radnika

Published

on

Tokom tri dana u centru za vakcinaciju u dvorani “1. oktobar” u Prištini 1.900 zdravstvenih radnika primilo je Fajzer vakcinu protiv koronavirusa, prenosi Ekonomija onlajn.

Direktor centra za vakcinaciju Niman Bardi rekao je da je danas do podneva vakcinisano 300 zdravstvenih radnika, dok je tokom jučerašnjeg dana vakcinisano njih 940.

“Danas je treći dan vakcinacije u kojoj se vakcinišu zdravstveni radnici sa celog kosova. Vakcinaciju vrše samo profesionalci iz Prištine, ali na nacionalnom nivou”, rekao je Bardi.

Bardi očekuje da će se u roku od najviše pet dana završiti vakcinacija drugim kontingentom vakcina i zahvalio starijim sugrađanima na razumevanju činjenice da su u vakcinaciji sada prioritet medicinski radnici.

“Hvala svim kategorijama starijih koji su pokazali velko razumjevanje i nisu se usprotivili što su ove vakcine predviđene samo za zdravstveno osoblje”, zaključio je Bardi.

Ministarstvo zdravlja dobilo je prvi kontigent Fajzerovih vakcina kao danaciju Evropske Unije koja se koriste za imunizaciju zdravstvenih radnika.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *