Connect with us

Kosovo

Skupština Kosova razriješila Odbor RTK

Objavljeno

-

Poslanici Skupštine Kosova razriješili su na današnjoj sjednici odbor Radio-televizije Kosova (RTK) na preporuku parlamentarnog odbora za javnu upravu, lokalnu samoupravu, medije i regionalni razvoj.

Kako su javili mediji, poslanici su razrešavali članove ovog odbora jednog po jednog, a ne odbor u celini a ovo je predložio predsjedenik kosovske skupštine Gljauk Konfujca ističući da je „odgovornost individualna“.

Najpre je razriješen Salji Bašota sa 64 glasa za, a potom i Agron Gaši, Ljirim Geci, Iljir Bitići, Ajbinot Maljoku, Bajram Mjeku, Petrit Musoli i Fadilj Miftari.

Na početku sjednice predsjedavajuća Odbora za javnu upravu, lokalnu samoupravu, medije i regionalni razvoj, Daorsa Kica Dželjilji (Daorsa Kica Xhelili), predstavila je poslanicima Skupštine razloge i preporuke odbora, zbog čega bi odbor RTK trebalo da bude razrešen.

Među njima je, kako je kazala i kontinuirani propust ovog odbora da obezbedi pristup revizorskoj kancelariji za sprovođenje revizija na ovoj televiziji.

Skupštinsku salu obeilježila je rasprava poslanika, pa su tako poslanici opozicionih stranaka bili protiv preporuke odbora za razrešenje odbora, dok je jedan poslanik vladajuće stranke ocenio da je vreme da „RTK služi javnosti a ne sebi“.

Prethodno su poslanici na istoj ovoj sednici, koja je nastavak jučerašnje plenarne sednice, glasali za usvajanje Godišnjeg izvještaja RTK-a za 2020. godinu.

Sa 62 glasa protiv, kosovska skupštila nije usvojila ovaj godišnji izvještaj.

(Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply