Connect with us

Kosovo

Vučić i Kurti idu odvojeno u Brisel, zajednički sastanak vjerovatno u maju

Objavljeno

-

Premijer Ksovova Aljbin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sljedeće nedjelje u Briselu, ali ne u isto vrijeme, prenosi Ekonomija onlajn.

Vučić će se sa evropskim zvaničnicima sastati 26. i 27. aprila, dok će Kurti u Briselu boraviti od 28. do 30. aprila, potvrdili su izvori iz Evropske unije u Briselu.

Očekuje se da će razgovor sa predstavnicima EU doprineti pripremi terena za njihov međusobni sastanak koji će predstavljati nastavak dijaloga na visokom nivou.

Takvih sastanaka nije bilo od septembra, kada su se u Briselu sastali tadašnji kosovski premijer Avdulah Hoti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema diplomatskim izvorima u Briselu, EU bi volela da se prvi sastanak Kurti-Vučić održi što je prije moguće, ali se očekuje da bi takav sastanak mogao da bude održan u maju.

Dijalog između Kosova i Srbije uz posredovanje Evropske unije počeo je 2011. godine. Taj proces usmeren na normalizaciju odnosa Prištine i Beograda.

Prema istim izvorima, očekuje se da se Kurti sastane sa predsjednikom Evropskog savjeta Čarlsom Mičelom, predsjednicom Evropske komisije Ursulom von Der Lein, visokim predstavnikom Đuzepom Boreljom i komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem.

(Ekonomia online, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply