Connect with us

Kosovo

Vlasi: Vjosa Osmani ima šanse da bude izabrana za predsjednika u trećem krugu glasanja

Objavljeno

-

Politički analitičar Azem Vlasi izrazio je uvjerenje da će novoizabrana kosovska vlada sa Aljbinom Kurtijem na čelu funkcionisati dobro i bez korupcije, prenosi Indeksonlajn.

Dodao je da ostaje da se vidi da li će Kurti ispuniti obećanja data glasačima.

„Ovo je vlada nade da će država bolje funkcionisati. Bez korupcije i sa stabilnim i odgovornim institucijama. Ostaje da se vidi da li će Kurti će ispuniti obećanja i očekivanja svojih glasača“, rekao je Vlasi.

Vlasi ocenjuje da su šanse Vjose Osmani da bude izabrana za predsjednika u trećem krugu.

„Vjosa Osmani ima šansu da bude izabrana za predsjednika. Barem u trećem glasanju kada će biti glasovi poslanika koji su glasali za Vladu, plus neki poslanici DSK. Opozicione stranke imaju priliku da nominuju kandidata prema članu 86 Ustava. U trećem krugu glasanju Osmani ima veće šanse“, rekao je Vlasi u izjavi za Indeksonlajn.

Prema njegovim riječima bivše kolege Osmani iz DSK, možda neće biti jednoglasni.

„Ako DSK zauzme stav da glasa za Osmani, što je moguće, biće izabrana u prvom glasanju. Ali DSK možda neće biti jednoglasan po pitanju njenog izbora“ naglasio je Vlasi.

Za izbor predsjednika potrebna je dvotrećinska većina u Skupštini. Ukoliko predsjednik ne bude izabran u dva kruga, organizuje se treće glasanje u kome za predsednika mora da glasa najmanje 61 poslanik, ali u svakom slučaju u sali mora biti 80 od 120 poslanika u Skupštini Kosova.

(Indeksonline, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply