Connect with us

Kosovo

Vlada odobrila povećanje cijena za potrošače koji troše više od 600 kWh

Objavljeno

-

Vlada Kosova odobrila je zahtjev Regulatorne kancelarije za energetiku, za povećanje cijene električne energije za potrošače koji troše više od 600 kWh struje, prenosi Ekpress.

Oni su zahtjevali da se predložena tarifa za ove potrošače smanji, uvodeći uvoznu cijenu plaćanja za te potrošače i tako promovišući energetsku efikasnost.

„Subvencija za električnu energiju od strane Vlade uticaće na to da tarifa za poslovne korisnike ostane sa povećanjem od 0%, tarifa za kućne potrošače do potrošnje od 600 kWh ostaje sa povećanjem od 0%, dok će tarife koju predlaže RUE za potrošače u domaćinstvu za potrošnju preko 600 kWh, biti smanjene, uvodeći uvoznu cikenu plaćanja za ove potrošače i tako promovišući energetsku efikasnost“, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Inače, izvještaj RUE predlaže da se tarifa za potrošače sa 800 kWh utrošene električne energije mjesečno poveća na 13,31 evro. A oni potrošači koji troše 1000 kWh struje mjesečno, prema predlogu RUE suočiće će se sa povećanjem cijene struje od 24,62 evra.

(Gazeta ekspres, Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply