Connect with us

Kosovo

Vlada odobrila nove mjere za suzbijanje pandemije kovid-19

Objavljeno

-

Vlada Kosova je na onlajn sastanku na osnovu preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, resornih ministarstava, zainteresovanih strana i relevantnih stručnjaka, donijela odluku o opštim i posebnim mjerama za kontrolu, spriječavanje i borbu pprotiv pandemije kovid-19, prenosi Gazeta ekspres.

Još uvek su na snazi mjere obaveznog nošenja maski i ograničenja kretanja od ponoći do 5 časova ujutru.

Takođe je na snazi zabrana rada noćnih klubova, organizovanje festivala, koncerata, izleta, pokloničkih putovanja, porodičnih slavlja (vjenčanja, veridbi) i društvenih zabava, na cijeloj teritoriji Kosova.

Sahrane su dozvoljene samo uz učešće uže porodice, uz održavanje fizičke distance od 1 metra.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljen rad od 5 do 23 časa.

„Mjere za očuvanje javnog zdravlja i zaštitu od kovid-19 pokazale su se vitalnim za ograničavanje širenja pandemije. Prema nedavnim izvještajima Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, epidemiološka situacija na Kosovu je stabilna, ali rizik ostaje jer delta soj nastavlja da dominira u našoj zemlji i u drugim zemljama u regionu“, navodi se u saopštenju kosovske Vlade.

Ističe se da su nove mjere usvojene u skladu sa podacima o epidemiološkoj situaciji i preporukama Instituta za javno zdravlje, u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja širenja koronavirusa.

(Gazeta expres, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply