Connect with us

Kosovo

Vlada Kosova odobrila koncept dokumenta o kontroli državne pomoći

Objavljeno

-

Vlada Kosova je na današnjoj sjednici odobrila koncept dokumenta o kontroli državne pomoći, koji ima za cilj približavanje kosovskog zakonodavstva sa pravnim tekovinama Evropske Unije, prenosi Gazeta Ekspres.

Vlada Kosova je saopštila da je cilj promjene postojećih regulativa o kontroli državne pomoći bolji rad institucija, povećanje pravne sigurnosti i ispunjavanje obaveza Kosova na putu evrointegracija.

“Vlada Kosova je odobrila koncept dokumenata o kontroli državne pomoći koji ima za cilj promjenu postojećih regulativa i približavanje kosovskog zakonodavstva o državnoj pomoći sa pravnim tekovinama EU. Regulisanje obaveza za uspostavljanje državne pomoći biće promenjeno u sistem uporediv sa sistemom EU pod uslovima Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Konceptom se preporučuje revizija Zakona o državnoj pomoći i podzakonskih akata za sprovođenje ovog zakona. Ovo će poboljšati rad institucija i raspodelu državne pomoći na Kosovu, unaprediće pravnu sigurnost u procesu regulacije državne pomoći i unaprediti ispunjavanje obaveza Kosova za integraciju u EU”, navodi se u saopštenju.

Na prijedlog Ministarstva za infrastrukturu Vlada je odobrila i odluku da se opštini Priština dodjeli površina od 15.970,51 kvadratnih metara za “Infrakos”.

(Gazeta express, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply