Connect with us

Kosovo

Veterani OVK traže od Kurtija da smijeni ministarku Gervalu

Objavljeno

-

Predsjednik Savjeta za zaštitu prava veterana Oslobodilačke vojske Kosova Dževdet Ćerići najavio je da će danas Vladi Kosova poslati pismo i zatražiti od premijera Aljbina Kurtija smijenu ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, prenosi Reporteri.

“Napisao sam pismo Kurtiju i danas ću ga dostaviti Vladi. Očekujem da premijer ispuni ovaj zahtjev. Obratio sam mu se sa zahtjevom da preduzme korake prema ministarki Gervali zbog njenih izjava. Očekujem da od njega dobijem odgovor“, rekao je on.

Ćerići je naveo da je ministarka Gervala od stupanja na dužnost iznela neutemeljene optužbe protiv OVK, koje, po njemu, odgovaraju Srbiji.

“Videli smo je da je našu zemlju predstavila kao zemlju zločinaca, a zadatak minsitra spoljnih poslova je da zemlju predstavi na što bolji način. Optužbe za koje ne postoje dokazi su neutemeljene. Imali smo optužbe i iz Srbije, ali besmisleno ih iznositi. Napadi na OVK najviše odgovaraju Srbiji. Sami dajemo materijal Srbiji da nas napadne jer bi institucije trebalo da se bave zločinima počinjenim na Kosovu, a ne optužbama. Krivci za sve napade su kosovske institucije koje nisu radile na ovom poslu“, rekao je Ćerići.

Govoreći o hapšenju Faika Fazljiua, on je naveo da su institucije na Kosovu zaboravile ratne veterane.

“Kosovske institucije su učinile malo za ratne veterane i trebalo bi organizovati proteste zbog zakona o veteranima. Videli smo da je prijavljeno da je gospodin Fazljiju napao policajca, ali nakon što je slučaj dokumentovan na osnovu slika koje su pokazale da se desilo suprotno, osećali smo se loše, jer znamo da je Fazljiju izgubio jednu nogu u ratu”, rekao je on.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply