Connect with us

Kosovo

Upozorenje građanima Kosova na ekstremno visoke temperature

Objavljeno

-

Hidrometeorološki zavod Kosova izdao je upozorenje građanima da danas (08. 07. 2021.) izbjegavaju boravak na otvorenom prostoru i direktno izlaganje suncu, prenosi Ekomonija onlajn.

“Naša zemlja će i dalje biti pod uticajem vazdušnih masa sa povećanim atmosferskim pritiskom. U ovim uslovima biće pretežno sunčano i stabilno vrijeme. U termalnim poljima ćemo imati postepeni porast, uzrokujući da živa u termometru dostigne vrednosti od oko 35-36 stepeni celzijusa, dok minimumi ostaju gotovo slični vrednostima posljednjih dana”, navodi se u saopštenju Zavoda.

Takođe se pozivaju građani da poštuju preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova i izbegnu duži boravak na suncu između 9 i 17 sati.

“Danas će vrijednosti UV indeksa biti povećane, što predstavlja rizik za hronične bolesnike i starije ljude, pa treba poslušati savjet NIJZK izbjegavanju direktnog izlaganja suncu između 9 i 17 časova. Duvaće slab vjetar uglavnom iz pravca sjeveroistoka”, poručuju iz Hidrometeorološkog zavoda.

(Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply