Connect with us

Kosovo

Ujedinjeni sindikat obrazovanja: U 70 škola ove subote nastava nije održana

Objavljeno

-

Ujedinjeni sindikat obrazovanja saopštio je da u 70 odsto obrzovnih ustanova nije održana nastava u subotu, dodajući da Ministarstvo prosvete može da iznosi podatke, ali da je na terenu realnost drugačija, prenosi Laljmi.

„Ministarstvo prosvete i obrazovanja može da iznosi brojke i daje izjave, ali realnost na terenu kaže da u 70 odsto ustanova osnovnog i nižeg srednjeg obrazovanja ove subote nastava nije održana, dok je u ostalima ustanovama broj učenika bio veoma mali”, navodi se u saopštenju Ujedinjenog sindikata obrazovanja.

Ujedinjeni sindikat poručio je da, umjesto što šalje inspektore u škole, Ministarstvo prosvete treba da održi hitan sastanak sa predstavnicima Asocijacije opština, Savjetom roditelja i Ujedinjenim sindikatom obrazovanja kako bi zajedničkim snagama postigli prihvatljiv dogovor u vezi sa izgubljenim časovima tokom štrajka prosvetnih radnika.

„Ako se to ne uradi, onda ćemo imati istu situaciju i sljedećih subota, a još više radnim danima, jer nastavni proces neće dobro teći zbog debata koje će se voditi po pitanju časova koji su izgubljeni tokom štrajka “, navodi se u saopštenju.

(Lajmi, Kosovo online)