Connect with us

Kosovo

Uhapšeno pet osoba u Prištini i J.Mitrovici – lažirali isprave, pronađeni pasoši, boravišne dozvole

Objavljeno

-

Pripadnici Kosovske policije, u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Prištini, uhapsili su juče pet osoba u Prištini i južnom delu Kosovske Mitrovice, zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela.

Iz KP preciziraju da su uhapšena četiri muškarca sa Kosova sa inicijalima K.K. (1965), E.A. (1970), H.H. (1978) i E.R. (1992), kao i jedan albanski državljanin G.T. (1969).

Oni se, dodaju, sumnjiče da su kao organizovana kriminalna grupa počinili krivična dela „učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, „falsifikovanje isprava“ i „krijumčarenje migranata“.

Policija je, potom, izvršila pretres stanova uhapšenih, gdje su pronašli materijalne dokaze – 21 pasoš različitih evropskih zemalja, pet boravišnih dozvola, ličnih karata i vozačkih dozvola, takođe različitih evropskih zemalja.

Takođe, pronađena je i različita oprema i materijal za koji KP sumnja da služi za falsifikovanje dokumenata, kao i dva automobila – jedan sa kosovskim, drugi sa albanskim registarskim oznakama.

Pronađen je i novac, tačnije 1.860 evra, 48.700 albanskih leka, 10 funti i 395 turskih lira.

Ove osobe su uhapšene, te je podnet zahtev za određivanje mjere pritvora za krivično delo „falsifikovanje isprava“, saopštila je Kosovska policija.

(Kossev)