Connect with us

Kosovo

Osmani: Srbija odgovorna za Banjsku, ima za cilj da destabilizuje ceo Balkan

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa američkom senatorkom Džin Šahin i senatorom Piterom Velčom, sa kojima je razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji, nastaloj nakon sukoba u Banjskoj, prenosi Ekonomija onlajn.

Osmani je na konfenernciji za medije nakon sastanka navela da svaka posjeta visokih američkih zvaničnika predstavlja novi prozor saradnje između Kosova i SAD.

“I današnja posjeta senatora je još jedna mogućnost. Želim da im zahvalim na podršci našoj zemlji. Fokus sastanka je bio na nedavnim dešavanjima na Kosovu. Posebno u organizovanom terorističkom aktu čiji je pokrovitelj Srbija. Obavestila sam senatore o toku događaja, činjenicama i koracima koji se preduzimaju”, kazala je Osmani.

Osmani je dodala da “Srbija ima zlonamerni cilj da destabilizuje ceo Balkan”.

“Kosovo je pokazalo ozbiljnost, u Srbiji ne samo da se ne ograđuju, već ima domaćih ljudi koji im daju podršku. Najbolji način je da se Srbija smatra odgovornom i da se teroristi predaju Kosovu. Kosovo je posvećeno radu sa saveznicima SAD i svim ostalima. Tražićemo pravdu za narednika Afrima Bujnaka i čin agresije Srbije”, zaključila je Osmani.

(Ekonomia online, Kosovo online)