Connect with us

Kosovo

Uhapšeno 50 policajaca zbog sumnje da su primali mito

Objavljeno

-

U jutrošnjoj akciji Policijskog inspektorata Kosova, uhapšeno je 50 policijskih službenika zbog sumnje da su primali mito i zloupotrebili službeni položaj, prenosi Reporteri.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom u ranim jutarnjim satima u nekoliko mjesta u opštini Đakovica.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su i policajci na visokim položajima.

Arber Beka iz Policijskog inspektorata Kosova kaže da je današnjoj akciji prethodila istraga od oko godinu dana zbog sumnje da je veći broj policajaca umešan u nezakonite radnje u vezi sa krivičnim dijelima. “podmićivanje” i “zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”.

“Ova istraga se vodi u punoj koordinaciji sa Specijalnim tužilaštvom Kosova, uključujući tajne istražne mjere i saradnju sa drugim agencijama. Policijski inspektorat će i dalje biti posvećen preduzimanju akcija u cilju jačanja integriteta policije, dok će ostali dodatni detalji u vezi sa tokom ove akcije biti objavljeni danas u popodnevnim satima”, rekao je Beka.

Među uhapšenima su i dva policijska poručnika – Ramiz Ahmeti iz Kline, koji radi kao komandir Ćafa Prušit i Džavit Ljokaj iz Đakovice, koji radi kao komandant na graničnom prelazu Vrbnica, prenosi Ekonomija onlajn.

Kako se navodi u akciji je učestvovala i Kosovska obaveštajna agencija (KIA).

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply