Connect with us

Kosovo

Ugljanin sa Kurtijem: Poslanici koalicije „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ priznaju nezavisnost Kosova

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti primio je danas u svom kabinetu Šaipa Kamberija, šefa poslaničke grupe “Ujedinjena dolina – SDA Sandžak” u Skupštini Srbije, poslanike Enisa Imamovića, Nadiju Bećiri, Mirsada Hodžića, Agjenda Bajramija, Selmu Kučević i Sulejmana Ugljanina, predsjednika SD Sandžak koji se zahvalio Kurtiju na usvajanju rezolucije o Srebrenici.

Ugljanin je naveo da su “Bošnjaci veoma zahvalni što se kosovska skupština priklonila zakonu i osudila najveći zločin u Evropi od Drugog svjetskog rata”, kao i da poslanici koalicije „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ priznaju nezavisnost i državu Kosovo.

“Podržavamo premijera Kurtija i vladu Kosova u njihovoj posvećenosti zaštiti prava Albanaca u Srbiji, kao i uspostavljanju reciprociteta prava nacionalnih manjina na Kosovu i u Srbiji”, rekao je Ugljanin.

Premijer Kurti rekao je da je polovina Sandžaka trenutno u NATO, a polovina nije, na osnovu činjenice da je jedan dio Sandžaka u Srbiji, a drugi u Crnoj Gori.

“Srbija se mora distancirati od krvave prošlosti i politike Slobodana Miloševića. Ona bez toga ne može krenuti ka budućnosti i normalizaciji odnosa sa Kosovom”, rekao je Kurti.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply